header (20K)
lijn
Rondvaart door Dordrecht
opstap bij Villa Augustus
Duur:1,5 uur
Prijs:€ 90,-- (maximaal 10-12 personen)
Opstap:Villa Augustus
Afstap:Villa Augustus of ergens in de stad (zie tekst)
Route:havens en rivier voor de stad, Drierivierenpunt (afhankelijk van weersomstandigheden, stroming en drukte op rivieren. Veiligheid voor alles!)


Dordrecht is een geweldige stad, met veel bezienswaardigheden. Wandelen is al een belevenis op zich (wandelroutes zijn te downloaden), maar de stad is toch het mooiste vanaf het water. Deze rondvaart gaat over de monding van het riviertje het Wantij,
rondvaart-dordrecht-stad_wolwevershaven-01 (112K)
door de Voorstraatshaven met 8 bruggen (bij hoog water bukken!). Zelfs het stadhuis en een plein zijn over het water gebouwd. Waar de achtergevels net als in Venetië pal aan het water staan. De Nieuwe Haven uit 1410. Het fabuleuze uitzicht op de stad. De oude vrachtschepen in de Wolwevershaven. Het dokje van Straatman. Het Groothoofd waar koningen, keizers en andere belangrijke personen de stad binnen kwamen. Dát is Dordrecht op zijn best. De schipper kan van alles vertellen over de geschiedenis en het water. En een mok koffie of thee zit er ook wel in.
En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen.

Villa Augustus
Opstappen bij Villa Augustus heeft grote voordelen. Er kan gemakkelijk geparkeerd worden. En restaurant-hotel-tuin Villa Augustus, gevestigd in de oude watertoren van Dordrecht, is een bezoek meer dan waard. Een rondvaart combineren met lunch, diner, koffie of een bezoek aan de unieke tuin.
rondvaart-dordrecht-pelserbrug (89K)
Maar elk voordeel heeft zijn nadeel, zoals een wijs Amsterdammer ooit zei. Op- en afstappen bij Villa Augustus betekent dat de oude binnenstad niet bekeken kan worden. Ook daar is een oplossing voor. Bijvoorbeeld opstappen bij Villa Augustus, een rondvaart en afstappen in de stad. Dan een stadswandeling (wij hebben een op maat gemaakte wandeling uitgeprint) en uiteindelijk met de binnenstadbus terug naar Villa Augustus en daar bijna voor de deur weer worden afgezet. Dordtser kan haast niet. Wel zelf voor een ov-kaart zorgen of een buskaartje bij de chauffeur kopen. (€ 2,--). Bushaltes zijn in het centrum altijd dichtbij. De bus rijdt door de weeks om de 20 minuten, op zondagen om het half uur.

Maar gewoon mee terugvaren naar Villa Augustus kan natuurlijk ook.

Extra's (binnenkort meer informatie)
Bootje broodje (lunch)
Koffie mét
De plank van Cornelis (garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen)
Lekkers van onze distilleerderijen Rutte en Rijneveen, Dordtse wijnmakerij (!), (regionale) brouwerij of fris uit de Alblasserwaard

De route
In blauw de vaarroute
In rood de route van Bus10. stad (33K)

lijn
[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]